
សារការកើនឡើងសំពាធនៅក្នុងសរសៃឈាម។ យោងតាម អង្គការសុខភាព
ពិភពលោក (WHO) កាល សំពាធឈាមលើសពី 120/70mmgh ឡើងទៅចាត់ទុក
ថាលើសឈាម។ មូលហេតុដែលបង្កឲ្យមានជម្ងឺលើសឈាម គឺ មកពីការគិតច្រើន,ប្រវត្តិបងប្អូនមានកើតជម្ងឺលើសឈាម, មនុស្សធាត់, ការបរិភោគអាហារដែលសំបូរសាច់, ស៊ុត, គ្រឿងក្នុងសត្វ,ទឹកដោះគោ,
របស់ផ្អែមៗ,ម្ហូបអាហារដែលមានជាតិប្រៃខ្លាំង, ស្រា និង ស្រាបៀរ។
ដូចេ្នះប្រសិនបើលោកអ្នក ខ្លាចកើតជម្ងឺលើសឈាម លោកអ្នកគួរផ្អាក ឬ កាត់បន្ថយការបរិភោគអាហារមួយចំនួន ដូចជា ម្ហូបដែលសំបូរសាច់, ស៊ុត,
ដូចេ្នះប្រសិនបើលោកអ្នក ខ្លាចកើតជម្ងឺលើសឈាម លោកអ្នកគួរផ្អាក ឬ កាត់បន្ថយការបរិភោគអាហារមួយចំនួន ដូចជា ម្ហូបដែលសំបូរសាច់, ស៊ុត,
គ្រឿងក្នុងសត្វ, ទឹកដោះគោ, របស់ផ្អែមៗម្ហូបអាហារដែលមានជាតិប្រៃខ្លាំង,
ស្រា និង ស្រាបៀរផងដែរ។ នោះលោកអ្នកនិងមិនមានការប្រឈមមុខ នឹង
ជម្ងឺលើសឈាម៕












0 comments