ទទួលទានបន្លែបៃតងធើ្វឲ្យសុខភាពល្អ



ក្រុម​អ្នកជំនាញ​ផែ្ន​ក​ចំណីអាហារ​កាណាដា​​បាន​ណែ​នាំអោយ​ប្រជាជន​ឲ្យ​ទទួល

ទាន​អាហារ​បន្លែ​បៃតង​ឲ្យ​បាន​ច្រើន​ក្នុង​មួយ​ថៃ្ង ។ ព្រោះ​វា​ជា​អាហារ​ចាំបាច់​ដើម្បី​
ទ្រទ្រង់​សុខភាព​ឲ្យ​រឹងមាំ ។ បន្លែ​ទាំងនោះ​មានដូចជា ផី្ទ ស្ពៃ ននោង អាចជួយ​សុខ
ភាព​រឹងមាំ ភែ្ន​ក​មិនឆាប់​ងងឹត​នៅពេល​ឈានចូល វ័យចាស់ ។
រីឯ ស្ពៃ​កោ្ត​ប សណ្តែកបណ្តុះ ផា្ក​ខាត់ណា មាន​សារធាតុ​ជីវសាស្ត្រ​ប្រឆាំង និង ជំងឺមហារីក ។ បន្លែ​ប្រភេទ​ខ្លះ​មាន​សារជាតិ​បេ​តា​ការ៉ូ​ទីន (Beta carotene) កម្រិត​ខ្ពស់​ដែលជា​សារធាតុ​កំរិត​ខ្ពស់​ប្រឆាំង​និង​អុក​សីតកម្ម ។ ជីរ​ជាតិ​អាហារ ដ៏​សំខាន់បំផុត​នៃ បន្លែ​ស្លឹក​បៃតង គឺ អា​សីត​ហ្វូ​លិ​ក (acid Folic) ,វិ​តា​មីន​B ដែលជា​សារជាតិ​ដ៏​សំខាន់​ក្នុងការ​កាត់បន្ថយ​ផលប៉ះពាល់​ដល់​ទារក ។
​ ហើយក៏​ជួយ​ឲ្យ​ឆ្អឹងខ្នង​និង​ខួរក្បាល​ទារក​លូតលាស់​ល្អ​ទៀតផង ។ដូច្នេះ​ស្រី្ត​មាន​ផៃ្ទ​ពោះ​គួរ​ទទួលទាន​អាហារ​នេះ​ឲ្យ​បាន​ច្រើន ។ ត្រូវ​ចាំ​ថា​ការបរិភោគ​អាហារ​បៃតងចាស់​កាន់តែ​មាន​ប្រ​យោ​ជ​ន៏​ច្រើន​ដល់​សុខភាព។
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comments

 
© Tech2city
Posts RSSComments RSS
Back to top