ពោតស្ងោជួយកម្ចាត់មហារីក!



ពោតគឺជារុក្ខជាតិមួយប្រភេទដែល​​សំបូរគេដាំនៅតាមមាត់ទន្លេ និងវាមានច្រើន
ប្រភេទដូចជាពោត ស, ពោតក្រហម។ ផ្លែពោតគឺជាអាហារមួយដែលប្រជាជន
យើង ចូលចិត្តយកទៅ ទទួលទានដែល មានរស់ជាតិឆ្ងាញ់ពិសា។​ ហើយពោត
នោះគេអាចយកទៅ ស្ងោរ, ធើ្វបង្អែម, ឆា, ធើ្វជាម្ហូប និងអាចយកទៅកែឆ្នៃជា
លក្ខណផេ្សងៗទៀតបានផងដែរ។​
តើអ្នកដឹងទេថាពោតមានសារធាតុជួយកម្ចាត់មហារីកទេ?
តាមការសិក្សារបស់មហារវិទ្យាល័យខរណេលរ៏នៅសហរដ្ឋអាមេរិកបានរក
ឃើញថាពោតស្ងោអាចជួយកម្ចាត់មហារីក​ ពោតផ្អែមដែលចំអិនរួចហើយមាន
ប្រសិទ្ធភាពក្នុងការលាងជំរះជាតិពុលរាងកាយបានល្អជាងពោតឆៅទៅ
ទៀតកាន់តែស្ងោទុកយូរសារធាតុលាងជំរះកាន់តែខ្ពស់។ ប្រសិនបើ ស្ងោរយ:
ពេល ១០នាទីអាចមានសារធាតុលាងជំរះជាតិពុលដល់ទៅ២២% ស្ងោ ២៥
នាទីមាន ការកើនដល់ទៅ ៤៤% ពេលស្ងោរយ:ពេល ៥០នាទីអាច
មានសារធាតុ លាងជំរះ ជាតិពុលដល់ទៅ ៥៥%។ក្រោយពីនេះថែមទៀតជួយ
ការពារជម្ងឺភ្នែក​ឡើងបាយនិង ជម្ងឺខួរក្បាលចុះខ្សោយបានថែមទៀតផង។
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comments

 
© Tech2city
Posts RSSComments RSS
Back to top