ពោតគឺជារុក្ខជាតិមួយប្រភេទដែលសំបូរគេដាំនៅតាមមាត់ទន្លេ និងវាមានច្រើន
ប្រភេទដូចជាពោត ស, ពោតក្រហម។ ផ្លែពោតគឺជាអាហារមួយដែលប្រជាជន
យើង ចូលចិត្តយកទៅ ទទួលទានដែល មានរស់ជាតិឆ្ងាញ់ពិសា។ ហើយពោត
នោះគេអាចយកទៅ ស្ងោរ, ធើ្វបង្អែម, ឆា, ធើ្វជាម្ហូប និងអាចយកទៅកែឆ្នៃជា
លក្ខណផេ្សងៗទៀតបានផងដែរ។
តើអ្នកដឹងទេថាពោតមានសារធាតុជួយកម្ចាត់មហារីកទេ?
តាមការសិក្សារបស់មហារវិទ្យាល័យខរណេលរ៏នៅសហរដ្ឋអាមេរិកបានរក
តើអ្នកដឹងទេថាពោតមានសារធាតុជួយកម្ចាត់មហារីកទេ?
តាមការសិក្សារបស់មហារវិទ្យាល័យខរណេលរ៏នៅសហរដ្ឋអាមេរិកបានរក
ឃើញថាពោតស្ងោអាចជួយកម្ចាត់មហារីក ពោតផ្អែមដែលចំអិនរួចហើយមាន
ប្រសិទ្ធភាពក្នុងការលាងជំរះជាតិពុលរាងកាយបានល្អជាងពោតឆៅទៅ
ទៀតកាន់តែស្ងោទុកយូរសារធាតុលាងជំរះកាន់តែខ្ពស់។ ប្រសិនបើ ស្ងោរយ:
ពេល ១០នាទីអាចមានសារធាតុលាងជំរះជាតិពុលដល់ទៅ២២% ស្ងោ ២៥
នាទីមាន ការកើនដល់ទៅ ៤៤% ពេលស្ងោរយ:ពេល ៥០នាទីអាច
មានសារធាតុ លាងជំរះ ជាតិពុលដល់ទៅ ៥៥%។ក្រោយពីនេះថែមទៀតជួយ
មានសារធាតុ លាងជំរះ ជាតិពុលដល់ទៅ ៥៥%។ក្រោយពីនេះថែមទៀតជួយ
ការពារជម្ងឺភ្នែកឡើងបាយនិង ជម្ងឺខួរក្បាលចុះខ្សោយបានថែមទៀតផង។













0 comments