
តើអ្នកដឹងទេថា បន្លែ ផែ្លឈើស្រស់ៗ សំបូរទៅដោយវីតាមីន និង សារធាតុដែលមាន
អនុភាពប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី (Anti-Toxidant) កាត់បន្ថយឪកាស កើតជម្ងឺបេះដូង និង សរសៃឈាម ហើយថែមទាំង ការពារខ្លាញ់អាក្រក់ មិនឲ្យមកបំផ្លាញសរសៃឈាម, កាត់បន្ថយការ
កកស្ទះសរសៃឈាមបេះដូង និង សរសៃឈាមផេ្សងៗ ទៀតផងដែរ, ព្រមទាំងអាចជួយកាត់បន្ថយ ឪកាសកើតជម្ងឺមហារីកទៀតផង។
សារធាតុប្រឆាំងនិង រ៉ាឌីកាល់សេរី (Anti-Toxidant) ក្នុង បន្លែ ផែ្លឈើ ទាំងនោះ ដែលគេស្គាល់ថាជាពួក ខារ៉ូទីណយដ៏ (Carotinoid) ដែលធើ្វឲ្យបន្លែ ផែ្លឈើ ទាំងនោះមានសារធាតុ ពណ៌លឿង និង ពណ៌ ទឹកក្រូចដូចជា ការ៉ុត, ល្ពៅ, ខ្នុរ, ប៉េងបោះ។ល។ ដោយសារសារធាតុ នៅក្រុមនោះ មានសារធាតុ បេតាការ៉ូទីន (Beta Carotene) ឬ ឡៃកូពីន (Lycopene) ។












0 comments