គុណប្រយោជន៍ “ល្ហុង” ចំពោះសុខភាព


ល្ហុង គឺជាផ្លែឈើម្យ៉ាងដែលមានរូបរាងទ្រវែង នឹងមានពណ៌
ទឹកក្រូចចាស់។ ល្ហុងគឺមានអត្ថប្រយោជន៍យ៉ាង
ច្រើនចំពោះសុខភាពរាងកាយក្នុងការការពារពីជម្ងឺផេ្សងៗ ទាំងការញុំាដោយផ្លែ នឹងការញុំាដោយការកិន
យកទឹក។ ក្នុងនោះផងដែរផ្លែឈើដែលមានពណ៌លឿង ឬពណ៌ទឹកក្រូច គឺជាប្រភេទផ្លែឈើដែល
សំបូរទៅដោយសារធាតុ beta caroten ដែលជួយទប់ស្កាត់ការវិឌ្ឍន៍របស់រាងកាយ, លើសពីនេះទៅ
ទៀតផ្លែល្ហុងក៏មានវិតាមីនផេ្សងៗទៀតជាច្រើនដូចជាវិតាមីន B , folate , pantothenic acid , minerals,
potassium, magnesium និង fiber ផងដែរ។សារធាតុទាំងអស់នេះហើយដែលមានសារសំខាន់ណាស់
ចំពោះរាងកាយជាពិសេស គឺជួយការពារបញ្ហាទល់លាមក ដោយលោកអ្នកគ្រាន់តែឧស្សាហ៍ញុំា
ផ្លែល្ហុង។ បន្ថែមពីនេះទៀតផ្លែល្ហុង ក៏បានជួយទប់ស្កាត់ការប្រឈមជម្ងឺមហារីកពោះវៀនធំ ពីព្រោះ
ផ្លែល្ហុងវាសំបូរទៅដោយសារធាតុទប់ស្កាត់ការវិឌ្ឍន៍របស់រាងកាយ​ និងមានសារធាតុជួយក្រពះក្នុង
ការកិនរលាយអាហារទៀតផង។ អិ្វដែលមិនគួរជឿនោះផ្លែល្ហុងវាជួយកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងខ្លួន
ផងដែរ។ ដូចនេះសូមប្រិយម័ត្តទាំងគួរឧស្សាហ៍ទទួលទានផ្លែល្ហុងដើម្បីសុខភាពយើង
ទាំងអស់គ្នា។
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comments

 
© Tech2city
Posts RSSComments RSS
Back to top