
អ្នកដឹងរួចមកហើយថា ខ្ទឹមស, ផ្សិត, ម្ទេសប្លោកក្រហម, សណ្តែកប្រេស៊ីល គឺជាបន្លែដែលប្រជាជនចូលចិតយកមកធើ្វជាគ្រឿងផ្សំណាស់។បន្លែ ៤មុខមានដូចជា:
ខ្ទឹមសក្នុងខ្ទឹមស មានសារធាតុ អាលីស៊ីន(Alicin) ដែលមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការ សំលាប់
មេរោគ,វីរុស និង បាក់តេរី។ដូចនេះ សូមកុំ ភ្លេចចិញ្រ្ចាំខ្ទឹមស សំរាប់ជាគ្រឿងផ្សំអាហារគ្រប់ពេល។
ផ្សឹតនៅក្នុងផ្សិតសំបូរទៅដោយជីវជាតិអាហារដែលផ្តល់គុណប្រយោជន៍ខ្ពស់ហើយមានសារធាតុបន្ថែម ចំនួនកោសិកា គ្រាប់ឈាម-ស អាចការពារជម្ងឺឆ្លងបាន។
ម្ទេសប្លោកក្រហម
ម្ទេសប្លោក ចញ្រ្ចាំមួយផ្លែ ផ្តល់ វីតាមីន ស៊ី (C) ប្រមាណ ១៩០ក្រាម ដែលខ្ពស់ជាង ផ្លែក្រូច ដល់ទៅ ២ដង។ ជួយបង្កើនប្រព័ន្ធភាពសុំាការពាររាងកាយ តាមបែបធម្មជាតិ។
សណ្តែកប្រេស៊ីល
ផ្តល់ថាមពលបាន ៣៣០កាឡូរី និង ខ្លាញ់ ៣ក្រាម,បរិភោគឲ្យបានរាល់ថ្ងៃដើម្បីបន្ថែមជីវជាតិរ៉ែ ដែលជួយកាត់បន្ថយជម្ងឺផ្តាសាយ។
ផ្សឹតនៅក្នុងផ្សិតសំបូរទៅដោយជីវជាតិអាហារដែលផ្តល់គុណប្រយោជន៍ខ្ពស់ហើយមានសារធាតុបន្ថែម ចំនួនកោសិកា គ្រាប់ឈាម-ស អាចការពារជម្ងឺឆ្លងបាន។
ម្ទេសប្លោកក្រហម
ម្ទេសប្លោក ចញ្រ្ចាំមួយផ្លែ ផ្តល់ វីតាមីន ស៊ី (C) ប្រមាណ ១៩០ក្រាម ដែលខ្ពស់ជាង ផ្លែក្រូច ដល់ទៅ ២ដង។ ជួយបង្កើនប្រព័ន្ធភាពសុំាការពាររាងកាយ តាមបែបធម្មជាតិ។
សណ្តែកប្រេស៊ីល
ផ្តល់ថាមពលបាន ៣៣០កាឡូរី និង ខ្លាញ់ ៣ក្រាម,បរិភោគឲ្យបានរាល់ថ្ងៃដើម្បីបន្ថែមជីវជាតិរ៉ែ ដែលជួយកាត់បន្ថយជម្ងឺផ្តាសាយ។












0 comments